SALVA

Definitionen av salva är att det är ”en viskös, oljig kräm som appliceras på huden med en närande, lugnande eller kosmetisk effekt”. På Helosan® är vi specialiserade på att utveckla marknadens bästa salvor som kan användas till både barn, vuxna och ja – djur. Alla salvor i Helosan®-familjen har utvecklats på ett etiskt sunt sätt, från utvecklingen av formlerna som används till produktionen av varje typ. Detta har resulterat i en produktportfölj med mjuka salvor som lindrar torr hud på händer, fötter och resten av kroppen.

 

SALVA, KRÄM & LOTION

I vårt dagliga liv tänker vi förmodligen inte så mycket på det, men det finns faktiskt en mycket stor skillnad mellan salvor, krämer och lotioner, liksom det faktum att alla tre tjänar ett och samma syfte. Skillnaden ligger i grunden i förhållandet mellan fett och vatteninnehåll – det gemensamma syftet är att alla tre vill lägga till fukten den behöver i huden.

 

Frågan är då; vad ska du egentligen välja?

En signifikant skillnad är förhållandet mellan fett- och vatteninnehåll – det gemensamma syftet är att de alla tre vill förse huden med den fukt den behöver. En salva har en mindre vattenhalt men en betydligt högre fetthalt. I motsatta änden av spektrumet finns lotioner som innehåller en betydligt större mängd vatten och mycket mindre fett än en salva. En lotion bör därför också användas oftare och i större mängder för att uppnå samma fuktgivande och mjukgörande effekt som en salva eller en kräm. En kräm är det gyllene medelvärdet mellan en salva och en lotion och har därmed en lägre vattenhalt än en lotion men samtidigt en lägre fettinnehåll än en salva. Den mest effektiva behandlingen för torr hud erhålls när du använder en produkt som innehåller fuktgivande och mjukgörande ämnen såväl som den måste ha hög fetthalt. Var dock alltid medveten om att olika hudområden har olika behov i förhållande till produktens vatten- och fettinnehåll. Händer och fötter där huden är tjockast kommer ofta att kunna hantera en bra, oljig salva, medan ansiktet där huden är betydligt tunnare oftast kommer att ha det bästa av en närande och fuktgivande kräm.

 

Torr hud

Torr hud kan förekomma av många olika skäl – vissa kan du göra något åt och andra, som vädret, måste du leva med och så småningom lära dig att anpassa dig till dina hudvårdsrutiner den säsongen. Torr hud är vad som händer när din hud är uttorkad, antingen för att fettlagret i det översta lagret av epidermis förstörs eller om hudens fukt minskar. Till exempel på grund av låg luftfuktighet på vintern.

Som tidigare nämnt  finns det många saker som man själv kan göra för att undvika torr hud. Först och främst är det en riktigt bra idé att välja tvålar (handtvål, diskmedel, schampo, rengöringsmedel etc.) som är skonsamma mot din hud och så nära hudens PH-värde som möjligt. Dessutom gör vi alla bra med att införa regelbundna hudvårdsrutiner, både när vi står upp, när vi tar en dusch och innan vi lägger oss på natten. För ansiktsvård är det till exempel en riktigt bra idé att rengöra både morgon och kväll för att avlägsna smuts och smuts som kan ha ackumulerats under dagen och sedan naturligtvis avsluta rutinen med en god fuktgivande kräm. På samma sätt får vi ofta torr hud på fötterna på sommaren när de luftas i sandaler eller får gå runt på utomhusytor som asfalt och kakel. Här är det också bra, sunt förnuft att se till att smörja regelbundet med en fet salva som kan återfukta och hålla huden frisk under dagen.

 

HELOSAN® TILL VÅRD AV TORR HUD

Helosan® är en hudsalva med ett högt innehåll av djupvårdande ingredienser och fett och med naturlig förlängning också en lägre vattenhalt. Helosan® innehåller noggrant utvalda fuktgivande ingredienser som liknar hudens egna naturliga fettbarriär och tillsammans skapar en synergieffekt som främjar tillförsel av fukt till huden och håller den mjuk och smidig.

Helosan® original har en bra, mjukgörande effekt och passar perfekt för daglig vård av torr och ömtålig hud. Helosan®-fotsalva innehåller många av samma näringsämnen som du också hittar i hudsalvan, men är lite fetare än originalet och passar därför bäst för de kroppsdelar som lätt blir extra torra – som fötter, armbågar och knän. Sist men inte minst innehåller Helosan®s fotsalva urea och mjölksyra, som mjukar upp den hårda huden och lämnar fötterna med mjuk och smidig hud.