Hudpleie til dyr

Akkurat som vi mennesker lider også mange av våre firbente venner av tørr, følsom og irritert hud. Disse problemene skyldes at hudens naturlige beskyttelseslag, dvs. hudens barrierefunksjon, svekkes. Hudproblemer som oppstår på grunn av for tørr hud kan for eksempel være kløe, eksem og sprukne trampdyner. Dette er problemer som ofte øker og blir verre under vinterhalvåret. Gjennom å bruke Helosan® hudsalve på den tørr huden kan du forebygge ubehagelige hudproblemer hos dyret ditt. Helosan® mykgjør og gjenfukter tørr og følsom hud, samtidig som salven beskytter hudbarrierens økosystem, slik at huden blir mer motstandsdyktig mot ytre påvirkninger og slitasje.

Skånsom hudsalve for dyr

Helosan®-originalen så dagens lys i 1947 da den opprinnelig ble utviklet for bruk på dyr – først og fremst kuer. Hensikten med utviklingen av hudsalven var å produsere et produkt som først og fremst kunne brukes på kyrnes spener/jur, som man i jordbruksverdenen ofte opplevde – og fortsatt opplever – uttørking og infeksjoner i forbindelse med den daglige melkingen. Derfor naturligvis det populære kallenavnet «kospenssalve». Ganske snart oppdaget jentene som melket kyr at hendene deres ble mykere og gjenfuktende da de hadde smurt kyrnes spener med Helosan® hudsalve. Deretter gikk det ikke lenge før Helosan® fikk en plass i baderomsskapet.

I dag er Helosan® en velkjent gjenfuktende og pleiende salve for hele familien. Den inneholder verken parfyme eller animalske ingredienser, noe som gjør den skånsom for huden og trygg å bruke for både deg og dine firbente venner. En av de største fordelene med Helosan® er dens unike og skånsomme formel, spesielt egnet for bruk på husdyr. Helosan® inneholder kun sikre og 100 % veganske ingredienser. Det er derfor ingen fare om dyret ditt skulle slikke i seg rester etter at du har smurt området. Hvis dyret ditt har ekstra tørr hud, kan du med stor fordel bruke Helosan® fotsalve som har et betydelig høyere fettinnhold som fører til mer fukt til den tørre og irriterte huden. Fotsalven passer godt til det spesielt utsatte hudpartiet som trenger ekstra gjenfukting og beskyttelse. Ved hjelp av disse skånsomme og effektive ingrediensene kan salven komme i dybden samtidig som den lindrer problemer og gjenoppretter hudbarrieren.

Til hvilke dyreslag kan man bruke Helosan® hudsalve?

Helosan® kan brukes for pleie og beskyttelse av tørr, følsom og irritert hud hus alle våre dyreslag som for eksempel:

 • Hund
 • Katt
 • Hest
 • Ku
 • Gris

Når kan man bruke Helosan® på dyr?

Helosan® gjenfukter og myker opp hard eller tørr hud og gjenfukter hudens naturlige balanse. Først og fremst er det områder uten pels eller pelsfattige områder for eksempel trampdyner, muler, jur, armfolding, albuer og lysker som har størst behov for regelmessig smøring med Helosan® da de mangler den beskyttelsen pelsen utgjør for huden mot miljøpåvirkninger som kulde, sol og vind. Huden på potene ligner på mange måter menneskers hud i den forstand at den tørkes ut på samme måte som menneskets hud tørkes ut av eksterne og interne faktorer. Dessuten kan ekstra harde værforhold som snø og tilhørende veisalt ytterligere tørke ut poter, noe som gjør at de blir ømme og etter hvert sprekker.

Tilfeller der Helosan® kan hjelpe dyret ditt er mange, for eksempel for å forebygge og lindre:

 • hudsprekker og hudforandringer.
 • tørre og skadde spener/jur.
 • ømme og tørre trampdyner
 • tørr og irritert hud rundt nese.
 • hudirrtasjon etter skav av sal og salgjord.
 • kløe, blemme- og friksjonssår, mindre brannsår.

Med sin unike formel legger Helosan® seg som en naturlig beskyttelse på det tørre og irriterte området. Takket være det effektive salvelageret kan den beskytte mot ytre faktorer som vær, men også mot insekter og insektsbitt. Når du bruker Helosan® for å ta hånd om irritert hud og andre utsatte områder, vil du oppdage at de smurte områdene blir mer motstandsdyktige mot ytre påvirkninger som sol, vind, kulde og vann – noen av de viktigste faktorene. 

Hudproblemer hos hund og katt

Kløe og hudproblemer av ulike typer er vanlig hos hunder og katter, men det skaper selvsagt også uro både for deg og dyret ditt. Miljøfaktorer som tørr eller fuktig luft, vekslende vær, samt varmesystem og luftkondisjonering kan irritere og tørke og hundens og kattens hud. Et av de mest vanlige hudproblemer for hunden og katter er tørre poter. For lindring og stell av tørre poter kan Helosan® Original med fordel brukes ettersom den både gjenfukter, beskytter og beroliger den irriterte eller skadde huden. Hvis din hunds eller katts poter er ekstra tørre, kan du smøre den med Helosan® fotsalve. Fotsalven inneholder nemlig urea og melkesyre, noe som fremskynder hudens gjenfukting. Salven er perfekt for pleie av poter som har blitt tørre og sprukne i forbindelse med f.eks. jakt eller lignende aktiviteter. 

Leppe- og nesefoldeksem er også et vanlig hudproblem. Det fuktige miljøet og friksjonen rundt leppe- og neseparti er en fordel for bakterie- og soppvekst, noe som gjør at dette hudproblemet må følges nøye. Lettere tilstander kan behandles gjennom at huden holdes tørr, ren og gjenfuktet. Dessuten er det vanskelig å unngå det faktum at mange katter og hunder elsker å sove i strålende sol. For de med følsom hud, ikke minst hårløse raser, kan dette få store negative konsekvenser i form av smertefull solbrenthet og uttørket hud uten tilstrekkelig hudpleie. 

Helosan® pleier og gjenfukter huden og hjelper den å stabilisere sin naturlige flora. Den kan brukes sammen med andre legemiddelprodukter for å behandle ulike former hudsykdommer der salven lindrer problemene og forhindrer at området blir tørt og irritert. Salven behandler dog ikke om det finnes en underliggende problematikk som allergi eller parasitter. Er du i tvil om dyret ditt kan ha en underliggende hudsykdom, anbefaler vi at kontakter dyrlegen din.

Når skal man kontakte veterinær ved hudproblemer hos dyr?

Hvis du merker at hunden eller katten din klør, river, slikker eller gnir seg mer enn vanlig, kan den være rammet av en hudlidelse. Gjentatte hudbekymringer, selv lette hudproblemer som tørr og sprukken hud som ikke blir bra av 1-2 ukers regelmessig smøring daglig, bør undersøkes/rådføres med av en veterinær. Dette kan være tegn på underliggende sykdom som matallergi eller atopi. En veterinær kan hjelpe deg med å fastslå årsaken til hudirritasjon og hjelpe deg med å velge den beste måten å fikse problemet. Vær ekstra oppmerksom hvis husdyret ditt har noen av følgende symptomer:

 • Illeluktende hud
 • Åpne sår
 • Smerte
 • Større eksem som klør og eventuelt væsker
 • Intensiv kløe – klør så man får synlige lesjoner på huden.
 • Kløe fra ørene
 • Kalde og kløende poter