HELOSANS® HISTORIA

2014: HELOSAN® ALOE VERA GEL LANSERAS

År 2014 lanseras Helosan® Aloe Vera. Det är en fuktighetsbevarande, klar gel som snabbt absorberas av huden och verkar lugnande på torr och irriterad hud. Helosan® Aloe Vera gel minskar klåda och sveda från insektsbett och stick, och verkar kylande och vårdande på solsvedd hud. Helosan® Aloe Vera gel är helt fri från färgämnen, parfym och parabener, är etiskt korrekt tillverkad i Europa och anpassad efter EU:s nya kosmetikförordning.

2014: HELOSAN® PARABEN FREE LANSERAS

Under 2013 genomgår Helosan ®original återigen en mindre förändring för att hålla jämna steg med forskning och utveckling och för att även fortsättningsvis erbjuda högsta säkerhet för både användare och miljö. Ett konserveringsmedel, propylparaben, byts ut mot ett annat. Noggranna studier genomförs för att säkra att salvans höga kvalitet och fantastiska egenskaper inte förändras. 2014 lanseras Helosan® paraben free. Helosan® är nu helt fri från färgämnen och parabener, är etiskt korrekt tillverkad i Europa och anpassad till EU:s nya kosmetikförordning.

1998: HELOSAN® SOL LANSERAS.

1998 lanseras Helosan® Sol, en mjukgörande Helosan®salva med solskyddsfaktor 8. Salvan utvecklas efter stor efterfrågan från mjölkproducenter med kor som fått solsveda, soleksem och ömmande, röd hud som försvårar mjölkningen. Helosan® Sol är baserad på Helosan® Origial (blå tub) med tillsats av titandioxid, ett fysikaliskt reflekterande solskyddsmedel. Används på ljust pigmenterade hudpartier hos djur för att skydda mot solstrålning, så som exempelvis juver, spenar, mular och nosar. Helosan® Sol har samma återfuktande och vårdande egenskaper som Helosan® Original, samtidigt som den skyddar mot solens brännande strålar.

1992: HELOSAN® SALVORNA FÅR NY FÖRPACKNINGSDESIGN

1992 Helosan®salvorna får ny förpackningsdesign.

1992: HELOSAN®FOTSALVA BYTER EN INGREDIENS.

1992 genomgår Helosan® fotsalva samma förändring som Helosan® original året innan. Ett emulgeringsmedel byts ut mot ett annat för att minska risken för allergier. Noggranna studier genomförs för att säkerställa att fotsalvans kvalitet och egenskaper förblir oförändrade.

1991: HELOSAN® ORIGINAL BYTER EN INGREDIENS.

1991 genomgår Helosan® original en mindre förändring. Ett emulgeringsmedel byts ut mot ett annat för att minska risken för allergier. Noggranna studier genomförs för att säkerställa att salvans fantastiska kvalitet och egenskaper förblir oförändrade.

 

1980-TALET: HELOSAN® FOTSALVA LANSERAS

Tidigt på 1980-talet lanseras Helosan® fotsalva. Den har samma välgörande egenskaper som Helosan® original men innehåller också karbamid och mjölksyra som mjukgör hård hud, ökar hudens förnyelse och motverkar dålig lukt.

1950-TALET: HELOSAN® FLYTTAR IN I BADRUMSSKÅPET.

På 50-talet tar Helosan® steget in i badrumsskåpet. Helosan® introduceras som en lämplig produkt att ha i husapoteket, eftersom den hjälper torr och sprucken hud och även hudirritation efter rakning.

 

1947: HELOSAN® HUDSALVA SER DAGENS LJUS.

1947 lanseras Helosan® hudsalva som en sår- och spensalva för kor. Den läker och lindrar sår och sprickor på spenarna som orsakats av t.ex. trampskador, taggtråd eller uttorkning.