HELOSAN® TILL SPORT & FITNESS

När vi utövar fysisk aktivitet utsätter vi ofta både muskler och leder för extrema förhållanden som – som de flesta vet – kräver efterföljande förlängning och kanske till och med vård från en kiropraktor, sjukgymnast eller liknande. Men väldigt få människor är också medvetna om att huden på händerna, fötterna, ansiktet etc. utsätts också för extrema förhållanden som kräver god, solid hudvård för att undvika torr, irriterad och kanske till och med skadad hud. Helosan® är med dig under alla väder oavsett sport eller friluftsaktivitet. 

Återfukta huden innan & efter utomhusaktiviteterna

När vi utövar utomhussporter är huden i ansiktet och på händerna särskilt utsatt för kyla, värme, sol, frost etc., beroende på när på året sporten bedrivs. På vintern är huden särskilt utsatt för uttorkning och uttorkning, och på sommaren påfrestar solens heta strålar hudens skyddsbarriär – båda kräver intensiv hudvård i form av dels förebyggande vård men till stor del också efterföljande vård med mjukgörande och återfuktande hudsalva som Helosan® Original. Med sin unika formel verkar Helosan® på djupet, mjukgör huden och tillföra hudvänliga-fetter som främjar hudens egen reparationsprocess, samtidigt som salvan lägger sig som ett tillfälligt lager som ger långvarig återfuktning och skydd mot uttorkning. Tack vare den höga fetthalten ger Helosan® hudsalva även en behaglig vatten- och smutsavvisande yta.

Effektivisera löprundan med bra hudvårdsrutin

De flesta löpare springer i alla slags väder; regn, snö, på sommardagar eller på blåsiga höstdagar. Som tidigare nämnts är god hudvård viktigt i detta fall, både i ansiktet och på händerna, men eftersom fötterna också utsätts för slitage under löprundan är det viktigt att säkerställa både förebyggande och återfuktande hudvård. Med hjälp av en bra fotvårdsrutin med Helosan® Fotsalva undviker du torr hud på fötterna och i värsta fall hälsprickor som annars kan leda till att löpningen läggs på is under en tidsperiod tills de smärtsamma sprickorna i hälarna har läkt igen. 

Helosan® hudsalva som skyddande byxfett

Du vet väl om att du kan smörja huden med Helosan® Original för att minska påfrestande friktionen och risken att drabbas av plågsamma skav-åkommor i de intima regionerna. Helosan® Original är en idealisk hudvårdsprodukt för användning av så kallat byxfett. Oavsett om du ägnar dig åt landsvägscykling, mountainbike, inomhus track ride, ridsport eller maraton är det en god idé att använda byxfett för att skydda huden i de nedre områdena. Huden mellan skinkorna är extra känslig och ett utsatt hudparti att drabbas av ömhet och inflammatoriska tillstånd till följd av nötning och friktion. Fördelen med att använda Helosan® Original som byxfett är att salvan är skonsam mot huden, vegansk och helt parfymfri.  Således passar salvan också utmärkt för användning i just de områden som är extra exponerade i förhållande till tunn och ömtålig hud.

Sport och fitness i solens starka strålar

När du utövar sport på sommaren, på de varma sommardagarna, är det ofta en bra idé att först och främst se till att skydda dig mot solbränna. Detta görs bäst med ett solskyddsmedel eller salva som innehåller en tillräckligt hög solfaktor. Var noga med att applicera mycket och smörj också flera gånger dagligen för optimal effekt.

Dessutom bör du alltid – när du har varit i solen länge åt gången – se till att ta hand om din hud med en produkt som återfuktar huden och ger den möjlighet att återhämta sig efter solen yttre påfrestning. Helosan® Original innehåller noggrant utvalda fuktgivande ingredienser som tillsammans skapar en synergieffekt som främjar tillförsel av fukt till huden och håller den mjuk och smidig, samtidigt som den tillför hudvänliga-fetter som främjar hudens egen reparationsprocess och ger långvarig återfuktning och skydd mot uttorkning.

Skonsam hudvård under skidsemestern

I samband med en skidsemester är det många som har upplevt hur det är att komma hem efter en lång dag i backarna bara för att upptäcka att där skidglasögonen har satt hela dagen – ja, det finns nu en riktigt fin ritning av dig själv, samma sak eftersom solen verkligen har tagit tag i kinderna, näsan och pannan. Det är därför lika viktigt att du kommer ihåg att smörja dig med stora mängder solskyddsmedel under din skidsemester där solen går ner – både för att undvika ovanstående, men till stor del för att undvika irriterande och smärtsamma brännskador.

Dessutom utsätter du din hud för hårda väderförhållanden i form av kyla, frost, snö och vind på din skidsemester – det vill säga några av de värsta faktorerna när det gäller torr och irriterad hud. Det är därför en bra idé att komma ihåg att ta med en bra, oljig salva som du kan ta hand om din hud med både morgon och kväll för att bara förhindra att huden torkar ut. För detta ändamål kan du använda Helosan® Original till stor fördel, precis som Helosan® Fotsalva är den perfekta vårdprodukten för vård av trötta fötter.