HELOSAN® ORIGINAL

De flesta vet hur obehagligt det kan vara med torr och irriterad hud, inte bara för att det ofta gör huden röd och fjällig, det ger också ofta klåda och sveda och som alltid med klåda finns det risk för att hudirritationer sprids ytterligare. Därför är det alltid bra att hitta något som kan mildra den irriterade huden här och nu, men som också stärker på ett förebyggande sätt och bidrar till att återställa hudens naturliga balans.

Snabbfakta

  • Fuktighetsbevarande och mjukgörande hudsalva
  • Intensiv och långvarig återfuktning
  • Skonsam mot huden, passar alla åldrar och hudtyper, även torr, känslig och irriterad hud
  • Innehåller hudvänliga-fetter som skyddar och främjar hudens egen reparationsprocess
  • Parfymfri och vegansk
  • Tuben är tillverkad av återvinningsbar plast

Produktbeskrivning & användningsområden

Helosan® Original är en väl beprövad hudsalva som mjukar upp, återfuktar och skyddar huden mot uttorkning. Genom sin unika sammansättning av fuktighetsbevarande och mjukgörande ämnen som liknar hudens naturliga barriär fetter lämpar den sig särskilt för torr, sprucken, känslig och irriterad hud med försvagad hudbarriär. Helosan® Original lägger sig som ett tillfälligt lager ovanpå huden så att den får tid att återfuktas och bli motståndskraftig mot yttre påverkningar. Genom kontinuerligt användande av Helosan® ges huden möjlighet att återfå och bibehålla dess naturliga balans. 

Helosan® Original är skonsam mot huden och kan användas till hela kroppen, exempelvis på torra hudpartier på händer, armbågar, kinder och läppar. Helosan® är idealisk för hudvård till hela familjen, även husdjur. Het enkelt en ”allt-i-allo salva” som fungerar lika bra på gravidmagen och spädbarns känsliga hud, som på tatuerad och våra fyrbenta vänner. Helosan® är även fri från animaliska ingredienser och är dessutom oparfymerad. Salvan innehåller även Eucalyptus Globulus som är en naturlig olja, tillsatt för att avge en mild frisk doft. För att optimera salvans kapacitet rekommenderar vi att salvan smörjs på med jämna mellanrum under dagen. För att salvan ska kunna verka ostört går det bra att använda bomull ovanpå det smorda området eftersom bomull är ett skonsamt material mot huden. Tyget kliar inte och huden tillåts att andas genom dem naturliga fibrerna i plagget.  

Helosan® Original kan liksom flera av våra andra produkter köpas i livsmedelsbutiker, på apotek, i webbutiker, på byggmarknader, i djuraffärer och trädgårdsbutiker. Salvan finns i förpackningar om 10 g, 100 g, 300 g, 1 kg och 2,5 kg.