HELOSAN® FOTSALVA

Sommar, vinter, höst och vår. I Norden har vi turen att ha växlande årstider, som var och en har sina goda sidor. Varje årstid medför också en del utmaningar för hud, fötter och händer. Helosan® fotsalva är speciellt anpassad till fotvård. Fotsalvan är baserad på samma välgörande ingredienser som du hittar i Helosan® Original. Därför lämpar sig Helosan® också väl för behandling av torr och sprucken hud på fötterna. Förutom de vanliga ingredienserna innehåller Helosan® fotsalva även karbamid och mjölksyra, som bidrar till att mjukgöra hård hud och gör fötterna mjuka och smidiga så att de klarar både sandaler, gummistövlar och kängor. Som en extra bonus hämmar mjölksyran dålig lukt från fötterna.

Snabbfakta

  • Mjukgörande och återfuktande fotsalva för torr hud
  • Effektiv mot förhårdnader och hudsprickor
  • Innehåller mjölksyra som hämmar dålig lukt
  • Parfymfri och vegansk
  • Tuben är tillverkad av återvinningsbar plast

Produktbeskrivning & användningsområde

Helosan® Fotsalva är en mjukgörande och återfuktande fotsalva för extra torr hud kring fotpartiet. Fotsalvan är baserad på samma välgörande och effektiva ingredienser som du hittar i Helosan® Original.  Helosan® Fotsalva innehåller dessutom karbamid och mjölksyra som effektivt mjukar upp förhårdnader och sprickor som ofta uppstår på utsatta områden som fötter och hälar. Mjölksyran bidrar också till att sänka pH-värdet, vilket hämmar dålig lukt vid svettiga fötter och ger fötterna en uppfriskande känsla. För att ytterligare motverka mindre trevliga lukter innehåller salvan även Eucalyptus Globulus som är en mild och naturlig olja. Mjölksyran och Eukalyptusoljan jobbar tillsammans för att säkerställa en god fothygien under hela dagen.

Helosan® Fotsalva är speciellt anpassad för daglig vård av fötterna. Fotsalvan är skonsam mot huden och fri från animaliska ingredienser. För bästa effekt rekommenderar vi att fotsalvan används under natten med ett par bomullsstrumpor ovanpå, på så vis får fotsalvan tid att verka ostört samtidigt som huden andas kan genom strumpans bomullsfibrer.