FOTSALVA

Dina fötter är de som kommer att bära dig under resten av ditt liv, så se till att ta hand om dem på bästa sätt!

Precis som du investerar mycket pengar i rätt produkter för ditt ansikte, för ditt hår eller för din kropp, kan det också vara värt att investera både tid och pengar i dina fötter.

 

SKILLNADERNA MELLAN FOTSALVA OCH FOTKRÄM

Det är stora skillnad mellan salva, kräm och lotion. Det som i grunden skiljer de tre är förhållandet mellan produktens vatten- och fettinnehåll. De bryr sig var och en på ett visst sätt och det är därför också viktigt att vara medveten om när man faktiskt ska använda vad.

Eftersom huden på händer och fötter ofta är något tjockare än någon annanstans på kroppen och också utsätts för större slitage, bör du också ställa högre krav på din dagliga fotvård. Det är därför också viktigt att du väljer en fotkräm och salva som innehåller exakt de näringsämnen som dina fötter behöver när du väljer fotvårdsprodukter. Genom att välja rätt produkter och prioritera regelbunden fotvård blir du också lättare genom att undvika hård hud på klackar, hälsprickor etc.

Fotsalva

Fotsalva är den av de tre som har högst fettinnehåll – och har även den lägsta vattenhalten mellan kräm, salva och lotion. Fotsalva är därför en bra idé om du har extremt torra fötter, lider av hälsprickor eller liknande. Fotsalvens höga fettinnehåll går snabbt och effektivt in och ger fukt till de torra områdena och hjälper till att återställa balansen i huden. På samma sätt går fotsalva in och mjukar upp den torra huden på t.ex. klackar, som ofta är extra utsatta, särskilt på sommaren.

Fotkräm

Kräm är det gyllene medelvärdet mellan salva respektive lotion. Därför är fotkräm också favoriten när vi pratar om det dagliga underhållet och skötseln av dina fötter. En bra fotkräm kommer att bibehålla hudens smidighet, göra fötterna mjuka och därmed lägga till fukten på dina fötter i vardagen.

 

TORR HUD PÅ FÖTTERNA

De flesta känner till känslan; vintern är över och nu måste fötterna luftas i de nyinköpta sandalerna, som kommer att utgöra den primära garderoben för skor de närmaste tre månaderna – åtminstone när vädret tillåter det. Problemet är att när dina fötter har så mycket tid utomhus, utsätts de i mycket högre grad för damm, vatten och andra yttre faktorer som bidrar till att du får torr hud på fötterna.

Förebyggande vård

Förebyggande fotvård kan variera från person till person, precis som det kan vara väldigt annorlunda om det finns behov av att ta hand om och behandla med fotkräm eller fotsalva. Fotkräm är för dig som redan har friska fötter utan torr eller hård hud, medan fotsalva är att föredra om du lider av torra fötter, hård hud etc. Förutom den dagliga fotvården bör man, minst en gång i veckan, skrubba fötterna med en bra skrubba.

När dina fötter är extra slitna kan det vara en riktigt bra idé att ge dem ett hudvård som verkligen går i djupet med den fukt som dina fötter behöver. Här kan det till exempel vara riktigt effektivt att smörja fötterna i en bra, fet och fuktgivande salva på kvällen, strax före sänggåendet, varefter du tar på dig ett par strumpor och sover med dem över natten. Alternativt, vid en tid under dagen när du har tid, kan du linda dina fötter i en plastpåse efter att du har smetat dem i en fet kräm eller salva.

 

HELOSAN® FOTSALVA

Helosan®s fotsalva är speciellt utvecklad och anpassad till daglig fotvård. Salvan är byggd på samma närande ingredienser som du är van vid att hitta i Helosan®-originalet. Det är därför Helosan® fotsalva också är så lämplig för behandling av torr och sprucken hud på fötterna. Förutom de vanliga ingredienserna innehåller Helosan® fotsalvan också karbamid och mjölksyra som mjukar upp förhårdnader och lämnar fötterna med mjuk och smidig hud. Mjölksyran hämmar också dålig lukt och ger fötterna en uppfriskande känsla.
Helosan®s fotsalva är fri från parfym och animaliska ingredienser och särskilt skonsam för fotvård hos såväl vuxna som barn.